Pliki cookie sa wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jezeli nie blokujesz plikow cookies, to zgadzasz sie na ich uzywanie oraz zapisanie w pamieci urzadzenia. Polityka Prywatnosci/Ciasteczek AKCEPTUJE
DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster
Witam
W czerwcu pojawił się zaraz po odpaleniu taki oto komunikat:
Zapaliła się czerwona lampka STOP a na ekranie komputera pojawił się komunikat o mniej więcej takiej treści: " Niebezpieczeństwo uszkodzenia silnika, wyłącz silnik "
Zgodnie z zaleceniami komputera wyłączyłem silnik i odczekałem kilka minut odpaliłem znowu i odpalił bez żadnych problemów.
W związku z tym, że samochód był wtedy jeszcze na gwarancji podjechałem do ASO tam panowie coś posprawdzali stwierdzili, że w komputerze nic nie ma podobno ich zdaniem coś z wtryskami i wydali auto kazali jeździć obserwować.
W dniu 7 września pojawił się znowu ten sam komunikat ale nie zauważyłem go od razu ujechałem tocząc się praktycznie po drodze gruntowej około 400 m może trochę więcej z prędkością maksymalnie 30 km/h. Gdy tylko zauważyłem komunikat to zgasiłem auto a po krótkim czasie ponownie je odpaliłem. Oczywiście komunikatu i lampki już nie było. Dzwoniłem do 2 serwisów oczywiście nic nic nie chce powiedzieć zalecają podstawić im samochód do sprawdzenia. W związku z tym, że gwarancja się skończyła w lipcu chcą za diagnostykę kasować od 250 - 500 zł. Bo jest już po gwarancji. Moje pytanie jest następujące czy ktoś z Was miał podobny problem z kontrolką STOP i takim komunikatem ? Co może być przyczyną tego komunikatu ? Co jest nie tak ? Czy taki komunikat to coś poważnego ? Zaznaczam, że od momentu pojawienia się tego komunikatu jeżdżę i nic się już nie zapala. Samochód ma przejechane 47 000 km jeżdzi cały czas na benzynie E5 kiedyś była to Shell Vpower 95 a obecnie Orlen Verva 98. Proszę o informacje czy Wam się też takie rzeczy przytrafiły i co to oznacza ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum