|
DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA
Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster
|
Prośba przy doborze wersji Dacii |
Autor |
Wiadomość |
BartekS
Marka: brak
Model: brak
|
Wysłany: 2022-03-21, 15:04 Prośba przy doborze wersji Dacii
|
|
|
Cześć!
Rozglądam się za pierwszym samochodem: mam prawo jazdy od niedawna. Z uwagi na preferencję możliwie jak najwyższej pozycji za kierownicą (również jadąc rowerem używam "mostka": jest wyżej) mój wybór skoncentrował się na SUV-ach.
W moim budżecie (około 40- 45 tys. max) zacząłem rozglądać się za samochodami używanymi. Natknąłem się też na Dacię i to powód napisania tego posta.
Dacia sprawia wrażenie spartańskiej: co nie jest dla mnie minusem. Miałoby być to auto proste, bez radia (bo rozprasza mnie) z kamerą cofania, bez niepotrzebnych dodatków. Z dobrą pozycją za kierownicą i widokiem z lusterek.
Dotąd w komisie i na stacji diagnostycznej sprawdziłem jedno auto (Qashqai 2.0 141KM), ale nie potrafię porównać tego z innymi autami, gdyż nigdy nie jeździłem suvami. Było dla mnie w porządku, ale sprawdzę niebawem i Dacię.
Czy jest jakiś model, który preferowalibyście do jazdy spokojnej, mało dynamicznej? Nie ukrywam, że nie potrzebuję dużej prędkości i preferuję jazdę zachowawczą, choć czasem mocy silnik może się oczywiście przydać. Z tego co widziałem, jest dużo wersji Dacii z fabrycznym LPG: czy taki silnik zachowuje się w porządku po czasie?
Jakie byłyby wady takiego modelu, porównując z innymi (np. z Nissanem Qashqai)?
Oczywiście, szukam informacji na własną rękę i wstępnie planuję zobaczenie większej ilości aut w najbliższym czasie. Czytam też posty na tym forum.
Skontaktowałem się też wczoraj z dwoma dziennikarzami motoryzacyjnymi w kontekście pomocy w doborze modelu. Od sprawdzenia auta na stacji mam znajomego mechanika.
Bardzo dziękuję za sugestie! |
|
|
|
Sajmon117
Marka: Dacia
Model: DUSTER 2 LPG
Silnik: 1.0 TCe 100
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2021
|
Wysłany: 2022-03-21, 18:22
|
|
|
Ja jeździłem kaszka-jem 2 jest różnica w siedzeniu niebo
W dacii słabo widać
Albo diesel albo 1.0 LPG najlepszy wybór ale 1 LPG chyba nie kupisz jeszcze za młode
Ja jeżdżę jest nie wygodnie ale wolę jeździć nowym niż zajeżdżonym jak Formuła 1
Mam już drugą |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|