Naruszenie danych osobistych |
Autor |
Wiadomość |
nzut [Usunięty]
|
Wysłany: 2023-02-09, 06:37 Naruszenie danych osobistych
|
|
|
3 miesiące temu zostałem z dnia na dzień zwolniony z pracy do dziś były pracodawca korzysta z moich danych osobowych na swojej stronie internetowej (nie zostały usunięte) dzwoniąc na były służbowy nr. Zostaję przekierowany na inny numer gdzie dowiaduje się że niby przebywam na urlopie i że zostanę obsłużonych przez osobę z którą rozmawiam.
Co mogę z tym zrobić i czy to podchodzi pod naruszenie moich dóbr osobistych? |
|
|
|
onar [Usunięty]
|
Wysłany: 2023-02-09, 11:05
|
|
|
Pracodawca może prezentować Pana dotychczasowy adres e-mail celu podtrzymania kontaktów biznesowych; oczywiście podszywanie się pod Pana osobę jest nielegalne.
Udostępnianie na stronie internetowej kompletu Pana danych jest sprzeczne z RODO. Proszę wystosować pismo, jeśli sprawa się nie wyjaśni, można zgłosić naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych do UODO.
https://spokojwglowie.pl/naruszenie-dobr-osobistych-na-czym-polega/
Więcej na temat naruszenia dóbr osobistych jest opisane na tej stronie. |
Ostatnio zmieniony przez 2023-02-24, 08:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
R63
Marka: Duster
Model: 1,0 TCe/LPG
Silnik: 1.0 TCe 100
Wersja: Essential
Napęd: 4x2
Rocznik: 2020
|
Wysłany: 2023-02-09, 18:37
|
|
|
Coś pod temat akurat czytałem, bank leasingowy wymaga opłaty 70,- za udostępienie danych osobowych użytkownika. Stąd pewnie ta opisywana w necie niechęć do egzekwowania niewielkich mandatów dla rejestracji leasingowych. Pozdrawiam - Rysiek. |
|
|
|
R63
Marka: Duster
Model: 1,0 TCe/LPG
Silnik: 1.0 TCe 100
Wersja: Essential
Napęd: 4x2
Rocznik: 2020
|
Wysłany: 2023-02-09, 18:44
|
|
|
Coś pod temat akurat czytałem, bank leasingowy wymaga opłaty 70,- za udostępienie danych osobowych użytkownika. Stąd pewnie ta opisywana w necie niechęć do egzekwowania niewielkich mandatów dla rejestracji leasingowych. Pozdrawiam - Rysiek. |
|
|
|
|